Residential Church XL by Zecc

Re-use is the only way to prevent long-lasting vacancy or destruction of the historical layer within the city. The purpose of the re-use of the St-Jakobuskerk was to revalue the dignified monument with little interventions as possible. The facade stands inconspicuously along a street at the Bemuurde Beerd in Utrecht city. Religious services have not occurred at this location for twenty years and was even used as an antique furniture showroom. The church also served as meeting place and venue for small concerts and dictated the implementation of a large mezzanine floor. This floor was an important factor in the designing process and has been substantially modified to recover and enlarge the interior spatial qualities

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: